Plecto

Deaktiverade anställda visas på min Dashboard – Varför?

Hur man tar bort deaktiverade anställda från dina dashboards

Om en anställd är deaktiverad kan de fortfarande visas på dina dashboards och rapporter. Varför? För att de fortfarande kan vara kopplade till viss data.

Vi importerar endast data för den deaktiverade anställda fram till deras deaktiveringsdatum. När de har blivit deaktiverade kommer ingen ny data kopplad till dem att importeras till Plecto.

Om du vill dölja deaktiverade anställda på en dashboard kan du filtrera dashboarden (eller dess individuella widgets) efter team – se bara till att de deaktiverade anställda tas bort från dessa team.

Hur man tar bort en anställd från ett team:

  1. Gå till Inställningar > Team och klicka på ett teamnamn för att se dess inställningar.

  2. Om det finns några deaktiverade anställda i detta team kommer du att se en röd Deaktiverad etikett bredvid deras namn.

  3. Klicka på Redigera team i det övre högra hörnet.

  4. Ta bort de deaktiverade anställda från detta team, klicka sedan på Spara i det nedre högra hörnet.

Har du fortfarande problem? – Ta bort team i registreringar

Att lägga till team i registreringar åsidosätter allt annat. Även om din anställda inte är en del av något team, men det finns ett team kopplat till deras registrering, kommer Plecto att visa den anställda på dina dashboards.

Öppna din datakälla, filtrera deaktiverade anställdas registreringar och ta bort eventuella team.

Om du inte kan redigera registreringarna i Plecto (eftersom din data är integrerad), ta bort teamet från den anställda i det externa systemet och kör en manuell import i Plecto.

Det borde lösa problemet. 💪