Plecto

Introductie tot Werknemers

Introductie tot Werknemers

Alle gebruikers in Plecto worden "werknemers" genoemd, ongeacht of ze een betaalde licentie of een gratis account hebben.

Een werknemer telt als een betaalde licentie alleen wanneer ze gegevens in Plecto registreren, hetzij door gegevens van een extern systeem te verzenden of handmatig registraties toe te voegen aan Plecto-gegevensbronnen.

Werknemers zijn het centrale onderdeel van Plecto's datastructuur

Gegevensbronnen in Plecto zijn gestructureerd zodat elke registratie in een gegevensbron moet worden gekoppeld aan een werknemersprofiel.

Als een extern systeem gebruikersinformatie kan verstrekken, ontvangt Plecto deze en maakt automatisch werknemersprofielen aan in jouw account. Als er geen gebruikersgegevens beschikbaar zijn, creëren we in plaats daarvan een integratiegebruiker (zie afbeelding).

Organisatiestructuur en rollen

Werknemers kunnen verschillende toegangsrechten hebben in de organisatie, afhankelijk van hun permissie bij het werken met Plecto.

De standaard organisatiestructuur in Plecto bestaat uit vier soorten werknemers:

  • Global Admins hebben volledige toegang tot alle functies.

  • Standaard werknemers hebben alleen kijktoegang tot niet-beperkte objecten – ze kunnen alle objecten zien die niet beperkt zijn tot specifieke teams of werknemers.

  • Teammanagers krijgen beheerdersprivileges vergeleken met een Standaard werknemer. Bijvoorbeeld, een Standaard werknemer die ook een manager is, kan de dashboards van hun team bewerken, prestatieovereenkomsten creëren, de startpresentaties van het team activeren, en meer. Ze kunnen geen toegang krijgen tot gegevensbronnen en formules. Lees meer

  • Werknemers zonder inlogtoegang. Als je gegevens verzendt vanuit een extern systeem zoals Salesforce of Podio, zal Plecto werknemersprofielen aanmaken op basis van de gegevens die het ontvangt van het externe systeem. Deze werknemers worden meestal gevolgd in Plecto, maar beheerd door het externe systeem. Je kunt de instellingen wijzigen en deze werknemers inlogtoegang geven door naar hun profielen in Plecto te gaan. Je kunt ook controleren of deze werknemers automatisch moeten worden geactiveerd of handmatig moeten worden beoordeeld in jouw organisatie-instellingen (lees meer hieronder).

Als een Large of Enterprise klant kun je aangepaste permissieprofielen creëren met specifieke toegangsrechten tot verschillende functies. Leer meer

Actieve, Deactiverende, In Afwachting en Gevolgde werknemers

Alle werknemers in Plecto zijn georganiseerd in vier tabbladen – Actief, Deactiverend, In Afwachting, en Gevolgd.

Actief
  • Het Actief tabblad bevat alle werknemers die gegevens naar Plecto verzenden en/of inlogtoegang hebben maar geen gegevens verzenden.
Deactiverend
  • Het Deactiverend tabblad bevat werknemers die handmatig zijn gedeactiveerd, wiens dienstverband is beëindigd, of die zijn afgewezen uit het In Afwachting tabblad.

    Wanneer de dienstperiode van een werknemer eindigt, wordt de werknemer automatisch gedeactiveerd, en hun naam zal verschijnen als "Voormalige Werknemer XX" in Plecto.

In Afwachting
  • Het In Afwachting tabblad bevat werknemers die naar Plecto zijn geïmporteerd maar nog niet zijn toegewezen aan een status (actief of gedeactiveerd). Organisatiebeheerders moeten de in afwachting zijnde werknemers handmatig beoordelen. Alle afgewezen werknemers worden verplaatst naar het Deactiverend tabblad.
Gevolgd
  • Het Gevolgd tabblad geeft een totaaloverzicht van alle werknemers die deze maand gegevens naar Plecto verzenden. Dit aantal kan hoger zijn dan het aantal factureerbare licenties dat in jouw abonnement is inbegrepen, aangezien je alleen betaalt voor het piekgebruik van de maand. Bezoek de Instellingen of Factureringspagina's om je factureerbare licentiedetails voor deze en de vorige maand te zien.

Automatische werknemeractivatie

  • Wanneer nieuwe werknemers naar Plecto worden geïmporteerd, worden ze standaard geactiveerd, wat betekent dat je kunt beginnen met het volgen van hun KPI's.

  • De nieuwe werknemers hebben geen inlogtoegang, maar je kunt ze uitnodigen om wedstrijden, quizzen, prestatieovereenkomsten, nieuwsfeeds, en meer te gebruiken.

  • Je kunt de automatische activatie uitschakelen op de Instellingen pagina. Als je de automatische activatie uitschakelt, worden alle nieuw geïmporteerde werknemers vermeld onder het In Afwachting tabblad in Instellingen > Werknemers. Daar kun je de lijst beoordelen en ze activeren of afwijzen. De afgewezen werknemers worden verplaatst naar het Deactiverend tabblad.

  • Plecto begint met het importeren van werknemersgegevens vanaf hun activatiedatum.

Jouw organisatie kan veel actieve werknemersprofielen hebben. Deze profielen tellen alleen als factureerbare licenties zodra ze gegevens naar Plecto beginnen te verzenden of de gegevens handmatig registreren.

Hoe een Werknemersprofiel te Creëren →

Abonnement en Licenties →