Hoe een e-mailadres te wijzigen
Wijzig je eigen e-mailadres
-
Klik op je naam in de linkerbenedenhoek.
-
Klik op de Accountinstellingen knop in de rechterbovenhoek.
-
Vervang je huidige e-mailadres door een nieuw adres.
-
Klik op Opslaan.
Wijzig het e-mailadres van een andere medewerker
Als je een Global Admin bent en bent ingelogd in Plecto, kun je iemand helpen hun e-mailadres te wijzigen door hun inlogtoegang te verwijderen en ze opnieuw uit te nodigen in Plecto met een ander e-mailadres.
Als je iemands inlogtoegang verwijdert en ze opnieuw uitnodigt met een ander e-mailadres, worden ze toegewezen aan het standaard toestemmingsprofiel van jouw organisatie zodra ze weer inloggen.
Als de medewerker een technische of juridische contactpersoon is, moet je naar de Instellingen pagina gaan en ze opnieuw toevoegen.
Hoe het e-mailadres van iemand anders te wijzigen:
-
Ga naar Instellingen > Medewerkers > Acties > Bewerken.
-
Klik op Verwijder inlogtoegang. Plecto ververst de pagina en je ziet een bevestigingsbericht.
-
Voer op dezelfde pagina het nieuwe e-mailadres in.
-
Klik op Uitnodigen naar Plecto.
-
Je zult in het medewerkersprofiel zien dat ze nu weer inlogtoegang tot Plecto hebben. Hun toestemmingsprofiel is veranderd naar het standaard toestemmingsprofiel van jouw organisatie.
-
(Optioneel) Selecteer een ander toestemmingsprofiel en klik op Opslaan in de rechterbenedenhoek.
Je medewerker ontvangt een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.
Nieuw e-mailadres al in gebruik? Controleer op duplicaten en voeg profielen samen
Als je een foutmelding ziet die zegt "Een gebruiker met dit e-mailadres maakt al deel uit van jouw organisatie," kun je proberen de bestaande gebruiker te vinden en de twee medewerkersprofielen samen te voegen.
Door samen te voegen, verplaats je alle medewerkersgegevens (inclusief e-mailadres, teams en toestemmingsprofiel) van het ene profiel naar het andere.
-
Om twee of meer medewerkersprofielen samen te voegen, ga naar Instellingen > Medewerkers.
-
Selecteer medewerkers uit de lijst en klik vervolgens op Samenvoegen in de actiebalk onderaan.
-
Selecteer een profiel dat je wilt behouden. Dat profiel erft alle gegevens van de andere, inclusief toestemmingen.
-
Klik op Bevestig samenvoegen om te voltooien.