Werknemersprofielen Beheerd door een Extern Systeem
Werknemers beheerd door externe systemen
Wanneer je Plecto integreert met een extern systeem (zoals Salesforce of HubSpot), zijn werknemersprofielen in Plecto automatisch gekoppeld aan die in het externe systeem.
Om deze verbindingen te controleren:
-
Ga naar Instellingen > Werknemers.
-
In de kolom Gegevensleveranciers zie je met welke systemen elke werknemer is verbonden.
-
Klik op Bewerken op een werknemersprofiel om te bekijken:
-
Verbonden systemen
-
Externe ID's
-
E-mailadressen
-
Of het profiel wordt beheerd door een extern systeem
-
Als een profiel extern wordt beheerd, verschijnt er een blauw infovak bovenaan de pagina. Wanneer een systeem een profiel beheert, controleert het de updates van de naam en profielfoto van de werknemer in Plecto.
Hieronder vind je een lijst van acties die beschikbaar zijn voor werknemersprofielen die zijn verbonden met externe systemen (ook wel externe accounts genoemd).


Laat de integratie het werknemersprofiel beheren
Als je de integratie het werknemersprofiel laat beheren, dan is jouw systeem verantwoordelijk voor het bijwerken van de naam en profielfoto van jouw werknemer in Plecto. Als een werknemersprofiel wordt beheerd door een extern systeem, zie je een blauw infovak bovenaan de pagina.

Beheren van externe verbindingen
Verplaats een verbinding naar een nieuw werknemersprofiel
Als een werknemer is verbonden met meerdere externe systemen, kun je een verbinding naar een nieuw werknemersprofiel verplaatsen. Deze actie:
-
Creëert een nieuw werknemersprofiel in Plecto
-
Deactiveert de inlogtoegang voor het nieuwe profiel
-
Koppelt het nieuwe profiel aan het geselecteerde externe systeem
-
Laat het nieuwe profiel standaard door het systeem beheren
💡 Tip! Na het verplaatsen van een verbinding, voer een handmatige gegevensimport uit om ervoor te zorgen dat je gegevens up-to-date zijn. Zo doe je dat.
Waarom verplaatsen in plaats van de verbinding verwijderen?
Als je simpelweg een systeemverbinding verwijdert (derde optie in de dropdown), kan Plecto de werknemer automatisch opnieuw verbinden tijdens de volgende gegevensimport, vooral als het externe systeem nog steeds een bijpassend e-mailadres bevat.
Om ongewenste herverbindingen te voorkomen, verplaats de verbinding naar een nieuw profiel in plaats van. Dit houdt het originele Plecto-profiel gescheiden van het externe account.


Verwijder een verbinding van het werknemersprofiel
Wanneer je een systeemverbinding verwijdert, zal Plecto stoppen met het associëren van een werknemer met hun externe account (extern systeem zoals Salesforce). De bestaande gegevens van de werknemer blijven zoals ze zijn.
Als er echter nieuwe gegevens binnenkomen van het externe account, kan Plecto proberen dezelfde werknemer opnieuw te verbinden op basis van hun e-mailadres of een nieuw werknemersprofiel aan te maken, wat nuttig kan zijn in het geval je per ongeluk twee werknemers samenvoegt.
💡 Tip! Als je een verbinding verwijdert, voer een handmatige gegevensimport uit om ervoor te zorgen dat je gegevens up-to-date zijn. Zo doe je dat.
