Hoe een werknemer te deactiveren
Hoe deactivatie van werknemers werkt
Gedeactiveerde werknemers verliezen hun inlogtoegang en ze sturen geen gegevens meer naar Plecto. Alle historische gegevens van een gedeactiveerde werknemer worden alleen geïmporteerd tot aan hun deactivatiedatum.
Er zijn twee manieren waarop een beheerder een werknemer kan deactiveren:
-
Handmatig
-
Door een einddatum van de werkperiode in te stellen
Na deactivering kunnen beheerders de namen van werknemers pseudonimiseren: ze zullen verschijnen als "Voormalige Werknemer XX" in Plecto, maar hun naam blijft zichtbaar in hun gedeactiveerde profiel.
Alle gedeactiveerde werknemers kunnen opnieuw worden geactiveerd. Ga naar Instellingen > Werknemers > Gedeactiveerd tabblad en selecteer de werknemers die je wilt reactiveren.
Hoe een werknemer handmatig te deactiveren
-
Beweeg de muis over de drie stippen bij de Instellingen sectie aan de linkerkant en klik op Werknemers.
-
Selecteer de werknemers die je wilt deactiveren.
-
Klik op Deactiveren in de actiebalk hieronder.
-
Er verschijnt een waarschuwingsbericht – lees het zorgvuldig.
-
Klik om te voltooien op Deactiveren.
Gedeactiveerde werknemers blijven in hun teams en kunnen nog steeds op dashboards en rapporten verschijnen.
Verwijder gedeactiveerde werknemers uit hun teams als je niet wilt dat hun gegevens worden opgenomen in het teamoverzicht op dashboards en rapporten.
Alternatief kun je de einddatum van de werkperiode bijwerken om hun gegevens te depersonaliseren.

Deactiveren door einddatum van de werkperiode in te stellen
Je kunt de start- en einddata van de werkperiode in elk werknemersprofiel instellen. Na de einddatum van de werkperiode verliest de persoon toegang tot Plecto en worden hun gegevens gedepersonaliseerd.
-
Ga naar Instellingen > Werknemers > Bewerken.
-
Klik onderaan de pagina op Wijzig werkperiode.
-
Hier kun je de start- en einddata van de werkperiode aanpassen.
-
Klik om te voltooien op Opslaan.
Wanneer de werkperiode eindigt, wordt de werknemer gepseudonimiseerd naar "Voormalige Werknemer 000000" en verplaatst naar het Gedeactiveerd tabblad.

Gedeactiveerde werknemers en meldingen
Plecto zal een gedeactiveerde werknemer verwijderen uit alle meldingen die zijn ingeschakeld voor die werknemer:
-
Als een melding beperkt is tot specifieke werknemers en er is er een gedeactiveerd, zal Plecto de werknemer automatisch uit de melding verwijderen. Als je het werknemersprofiel opnieuw activeert, moet je de werknemer handmatig weer aan de melding toevoegen.
-
Als de melding beperkt is tot teams en de gedeactiveerde werknemer deel uitmaakt van een team, zullen er geen wijzigingen worden aangebracht. Er zullen geen wijzigingen zijn omdat Plecto teams niet automatisch uit het werknemersprofiel verwijdert zodra het is gedeactiveerd.
Hoe een werknemer te reactiveren
Als je een gedeactiveerde werknemer wilt herstellen, kun je hun werknemersprofiel eenvoudig activeren:
-
Beweeg de muis over de drie stippen bij de Instellingen sectie aan de linkerkant en klik op Werknemers.
-
Ga naar het Gedeactiveerd tabblad en klik op Activeren.
-
Er verschijnt een waarschuwingsbericht. Klik op Activeren om te bevestigen en te voltooien.