Plecto

Hur man ändrar en e-postadress

Ändra din egen e-post

  1. Klicka på ditt namn i det nedre vänstra hörnet.

  2. Klicka på Kontoinställningar knappen i det övre högra hörnet.

  3. Ersätt din nuvarande e-post med en ny adress.

  4. Klicka på Spara.

Ändra en annan anställds e-postadress

Om du är en Global Admin och är inloggad i Plecto kan du hjälpa någon att ändra sin e-postadress genom att ta bort deras inloggningsåtkomst och bjuda in dem tillbaka till Plecto med en annan e-post.

Om du tar bort någons inloggningsåtkomst och bjuder in dem tillbaka med en annan e-post, kommer de att tilldelas din organisations standardbehörighetsprofil när de loggar in igen.

Om den anställde är en teknisk eller juridisk kontakt måste du gå till sidan Inställningar och lägga till dem igen.

Hur man ändrar någon annans e-post:

  1. Gå till Inställningar > Anställda > Åtgärder > Redigera.

  2. Klicka på Ta bort inloggningsåtkomst. Plecto kommer att uppdatera sidan, och du kommer att se ett bekräftelsemeddelande.

  3. På samma sida, ange den nya e-postadressen.

  4. Klicka på Bjud in till Plecto.

  5. Du kommer att se i den anställdes profil att de nu har återfått inloggningsåtkomst till Plecto. Deras behörighetsprofil har ändrats till din organisations standardbehörighetsprofil.

  6. (Valfritt) Välj en annan behörighetsprofil och klicka på Spara i det nedre högra hörnet.

Din anställde kommer att få ett e-postmeddelande med en länk för att skapa ett nytt lösenord.

Ny e-post redan i bruk? Kontrollera efter dubbletter och slå samman profiler

Om du ser ett felmeddelande som säger "En användare med denna e-post är redan en del av din organisation," kan du försöka hitta den befintliga användaren och slå samman de två anställdas profiler.

Genom att slå samman kommer du att överföra all anställdas data (inklusive e-post, team och behörighetsprofil) från en profil till en annan.

  1. För att slå samman två eller fler anställdas profiler, gå till Inställningar > Anställda.

  2. Välj anställda från listan, klicka sedan på Slå samman i åtgärdsfältet längst ner.

  3. Välj en profil du vill behålla. Den profilen kommer att ärva all annan data, inklusive behörigheter.

  4. Klicka på Bekräfta sammanslagning för att avsluta.