Anställdaprofiler hanterade av ett externt system
Anställda hanterade av externa system
När du integrerar Plecto med ett externt system (som Salesforce eller HubSpot), kopplas anställdaprofiler i Plecto automatiskt till de i det externa systemet.
För att kontrollera dessa kopplingar:
-
Gå till Inställningar > Anställda.
-
I kolumnen Dataleverantörer ser du vilka system varje anställd är kopplad till.
-
Klicka på Redigera på en anställdaprofil för att se:
-
Kopplade system
-
Externa ID:n
-
E-postadresser
-
Om profilen hanteras av ett externt system
-
Om en profil hanteras externt, kommer en blå informationsruta att visas högst upp på sidan. När ett system hanterar en profil, kontrollerar det uppdateringar av den anställdes namn och profilbild i Plecto.
Nedan hittar du en lista över åtgärder som är tillgängliga för anställdaprofiler kopplade till externa system (även kallade externa konton).


Låt integrationen hantera anställdaprofilen
Om du låter integrationen hantera den anställde, kommer ditt system att vara ansvarigt för att uppdatera den anställdes namn och profilbild i Plecto. Om en anställdaprofil hanteras av ett externt system, kommer du att se en blå informationsruta högst upp på sidan.

Hantera externa kopplingar
Flytta en koppling till en ny anställd
Om en anställd är kopplad till flera externa system, kan du flytta en koppling till en ny anställdaprofil. Denna åtgärd:
-
Skapar en ny anställdaprofil i Plecto
-
Inaktiverar inloggningsåtkomst för den nya profilen
-
Kopplar den nya profilen till det valda externa systemet
-
Gör den nya profilen hanterad av systemet som standard
💡 Tips! Efter att ha flyttat en koppling, kör en manuell datainförsel för att säkerställa att dina data är uppdaterade. Så här gör du.
Varför flytta istället för att ta bort kopplingen?
Om du helt enkelt tar bort en systemkoppling (tredje alternativet i rullgardinsmenyn), kan Plecto automatiskt återkoppla den anställde under nästa datainförsel, särskilt om det externa systemet fortfarande innehåller en matchande e-postadress.
För att förhindra oönskade återkopplingar, flytta kopplingen till en ny profil istället. Detta håller den ursprungliga Plecto-profilen separat från det externa kontot.


Ta bort en koppling från anställdaprofil
När du tar bort en systemkoppling, kommer Plecto att sluta associera en anställd med deras externa konto (externt system som Salesforce). Den anställdes befintliga data kommer att förbli som de är.
Men om det kommer in nya data från det externa kontot, kan Plecto försöka återkoppla samma anställde baserat på deras e-post eller skapa en ny anställdaprofil, vilket kan vara användbart om du av misstag slår ihop två anställda.
💡 Tips! Om du tar bort en koppling, kör en manuell datainförsel för att säkerställa att dina data är uppdaterade. Så här gör du.
