Plecto

Katalogsynkronisering

Vad är katalogsynk?

Katalogsynkronisering är en funktion som låter dig importera hela systemets katalog till Plecto. I detta sammanhang är en katalog en lista som innehåller data om anställda och teamstrukturen i ditt system.

Du kan använda katalogsynk för att automatiskt importera anställda och team från ditt system för att synkronisera och underhålla dem i Plecto.

Tillgängliga integrationer. Denna funktion är för närvarande tillgänglig med Salesforce, Intercom och Enreach-integrationer.

Allmänna inställningar för katalogsynk

Det finns flera inställningar du kan aktivera när du ställer in katalogsynk. Du kan hitta inställningarna i Datakällor > Referenser.

Öppna referenserna för en integration som stöder katalogsynk, och du hittar följande inställningar:

  • Automatisk synk: Kör katalogsynkroniseringen automatiskt. Om aktiverad kommer Plecto att synkronisera anställda och team var 24:e timme. Om inaktiverad kan du fortfarande köra synken manuellt.

  • Synkronisera team: Synkronisera team mellan ditt externa system och Plecto.

  • Synkronisera anställda: Synkronisera ditt externa systems anställda med anställda i Plecto.

  • Endast synkronisera data för valda team: Synkronisera anställda och data för specifika team. Om aktiverad kommer Plecto endast att skapa de team och deras anställda som du har valt i katalogen. Plecto kommer endast att importera registreringar som ägs av anställda i de valda teamen. Om inaktiverad kommer registreringar för alla anställda och team att importeras. Överväg att aktivera detta alternativ om du har mycket data och endast vill importera en liten del av den.

Katalogsynk kan ha olika funktionalitet, beroende på vilken integration du använder. Funktionaliteten beror också på vilka inställningar för katalogsynk du aktiverar i varje av integrationerna.

Katalogsynk med Salesforce

Använd katalogsynk för att enkelt synkronisera team och teammedlemmar mellan Salesforce och Plecto.

Du kan använda katalogsynk för att importera mindre data, till exempel genom att endast importera en delmängd av team från Salesforce. I så fall kommer Plecto endast att importera data för de valda teamen och deras medlemmar.

  • Plecto kör katalogsynk med Salesforce en gång om dagen. Du kan alltid köra en manuell synk i inställningarna för katalogsynk.

  • För att Synkronisera anställda ska fungera korrekt måste Salesforce-användartypen vara en Standardanvändare, och de måste ha en roll i Salesforce som synkroniseras som ett team i Plecto.

  • Endast synkronisera data för valda team – Om aktiverad kommer Plecto endast att importera de registreringar som gjorts av Salesforce-användare som också synkroniseras som ett team i Plecto. Om inaktiverad kommer vi att importera all data.

Katalogsynk med Intercom

Här är viss integrationsspecifik information om katalogsynk för Intercom:

  • Plecto kör katalogsynk med Intercom en gång om dagen.

  • Synkronisera team: Om aktiverad kommer Plecto att importera och skapa alla team från Intercom i Plecto. Om du tar bort ett team i Intercom kommer det INTE att ta bort ett team i Plecto, eftersom detta kan ändra dina data på dashboards som använder team. Istället, förutsatt att både "Synkronisera team" och "Synkronisera anställda" är aktiverade, kommer Plecto att ta bort alla medlemmar från det borttagna teamet.

  • Synkronisera anställda: Om aktiverad kommer Plecto att importera alla Intercom-administratörer i din Plecto-organisation oavsett om de har några registreringar i en datakälla. Var medveten om att denna åtgärd kan skapa många anställda i Plecto.

Synkronisera team + Synkronisera anställda

Om båda alternativen är aktiverade kommer dina ändringar i Intercom automatiskt att återspeglas i Plecto:

  • Till exempel, om en Intercom-administratör är medlem i två team i Intercom, kommer de automatiskt att läggas till i samma två team i Plecto. Samma princip gäller när någon tas bort från ett team i Intercom – de kommer också att tas bort från teamet i Plecto.

  • Borttagning och deaktivering: Om en anställd tas bort i Intercom kommer Plecto att inaktivera deras profil och ta bort dem från alla team som automatiskt importerades via Intercom. Plecto kommer att återaktivera den anställde om de återaktiveras/läggs till igen i Intercom. Plecto kommer endast att inaktivera och återaktivera de anställda som hanteras av integrationen.

Om du vill undvika automatisk deaktivering och aktivering. Välj att hantera den anställdes profil manuellt i Plecto: Gå till Inställningar > Anställda > Åtgärder > Redigera, och klicka på Hantera denna anställde manuellt.