Hvordan deaktivere en ansatt
Hvordan deaktivering av ansatte fungerer
Deaktiverte ansatte mister tilgang til innlogging, og de sender ikke lenger data til Plecto. All historisk data fra en deaktivert ansatt vil kun bli importert frem til deres deaktiveringsdato.
Det er to måter en administrator kan deaktivere en ansatt på:
-
Manuelt
-
Ved å sette en sluttdato for ansettelsesperioden
Etter deaktivering kan administratorer pseudonymisere ansattnavn: de vil vises som "Tidligere ansatt XX" på tvers av Plecto, men navnet deres vil fortsatt være synlig i deres deaktiverte profil.
Alle deaktiverte ansatte kan reaktiveres. Gå til Innstillinger > Ansatte > Deaktivert-fanen og velg de ansatte du vil reaktivere.
Hvordan manuelt deaktivere en ansatt
-
Hold musen over de tre prikkene ved Innstillinger-seksjonen til venstre og klikk Ansatte.
-
Velg de ansatte du vil deaktivere.
-
Klikk Deaktiver i handlingslinjen under.
-
En advarselsmelding vil vises – les den nøye.
-
For å fullføre, klikk Deaktiver.
Deaktiverte ansatte vil forbli på teamene sine og kan fortsatt vises på dashboards og rapporter.
Fjern deaktiverte ansatte fra teamene sine hvis du ikke vil at dataene deres skal inkluderes i teamoversikten på dashboards og rapporter.
Alternativt kan du oppdatere sluttdatoen for ansettelsesperioden for å depersonalisere dataene deres.

Deaktiver ved å sette sluttdato for ansettelsesperioden
Du kan sette ansettelsesstart- og sluttdatoer i hver ansatts profil. Etter sluttdatoen for ansettelsen vil personen miste tilgangen til Plecto, og dataene deres vil bli depersonalisert.
-
Gå til Innstillinger > Ansatte > Rediger.
-
Klikk Endre ansettelsesperiode nederst på siden.
-
Her kan du justere ansettelsesstart- og sluttdatoene.
-
For å fullføre, klikk Lagre.
Når ansettelsesperioden er over, vil den ansatte bli pseudonymisert til "Tidligere ansatt 000000" og flyttet til Deaktivert-fanen.

Deaktiverte ansatte og varsler
Plecto vil fjerne en deaktivert ansatt fra alle varsler som er aktivert for den ansatte:
-
Hvis et varsel er begrenset til spesifikke ansatte og en er deaktivert, vil Plecto automatisk fjerne den ansatte fra varselet. Hvis du reaktiverer ansattprofilen, må du legge den ansatte tilbake til varselet manuelt.
-
Hvis varselet er begrenset til team og den deaktiverte ansatte er en del av et team, vil ingen endringer gjelde. Det vil ikke være noen endringer fordi Plecto ikke automatisk fjerner team fra ansattprofilen når den er deaktivert.
Hvordan reaktivere en ansatt
Hvis du vil gjenopprette en deaktivert ansatt, kan du enkelt aktivere ansattprofilen deres:
-
Hold musen over de tre prikkene ved Innstillinger-seksjonen til venstre og klikk Ansatte.
-
Gå til Deaktivert-fanen og klikk Aktiver.
-
En advarselsmelding vil vises. Klikk Aktiver for å bekrefte og fullføre.