Ansattprofiler administrert av et eksternt system
Ansatte administrert av eksterne systemer
Når du integrerer Plecto med et eksternt system (som Salesforce eller HubSpot), blir ansattprofiler i Plecto automatisk koblet til de i det eksterne systemet.
For å sjekke disse tilkoblingene:
-
Gå til Innstillinger > Ansatte.
-
I Dataleverandører-kolonnen vil du se hvilke systemer hver ansatt er koblet til.
-
Klikk Rediger på en ansattprofil for å se:
-
Koblede systemer
-
Eksterne ID-er
-
E-postadresser
-
Om profilen administreres av et eksternt system
-
Hvis en profil administreres eksternt, vil en blå infoboks vises øverst på siden. Når et system administrerer en profil, kontrollerer det oppdateringer til den ansattes navn og profilbilde i Plecto.
Nedenfor finner du en liste over handlinger tilgjengelig for ansattprofiler koblet til eksterne systemer (også kalt eksterne kontoer).


La integrasjonen administrere ansattprofilen
Hvis du lar integrasjonen administrere den ansatte, vil systemet ditt være ansvarlig for å oppdatere den ansattes navn og profilbilde i Plecto. Hvis en ansattprofil administreres av et eksternt system, vil du se en blå infoboks øverst på siden.

Administrere eksterne tilkoblinger
Flytt en tilkobling til en ny ansatt
Hvis en ansatt er koblet til flere eksterne systemer, kan du flytte en tilkobling til en ny ansattprofil. Denne handlingen:
-
Oppretter en ny ansattprofil i Plecto
-
Deaktiverer innloggingsadgang for den nye profilen
-
Knytter den nye profilen til det valgte eksterne systemet
-
Gjør den nye profilen administrert av systemet som standard
💡 Tips! Etter å ha flyttet en tilkobling, kjør en manuell dataimport for å sikre at dataene dine er oppdaterte. Slik gjør du.
Hvorfor flytte i stedet for å fjerne tilkoblingen?
Hvis du bare fjerner en systemtilkobling (tredje alternativ i nedtrekksmenyen), kan Plecto automatisk koble ansatt tilbake under neste dataimport, spesielt hvis det eksterne systemet fortsatt inneholder en matchende e-post.
For å forhindre uønskede gjenforbindelser, flytt tilkoblingen til en ny profil i stedet. Dette holder den originale Plecto-profilen adskilt fra den eksterne kontoen.


Fjern en tilkobling fra ansattprofil
Når du fjerner en systemtilkobling, vil Plecto slutte å assosiere en ansatt med deres eksterne konto (eksternt system som Salesforce). Den ansattes eksisterende data vil forbli som de er.
Imidlertid, hvis det kommer nye data fra den eksterne kontoen, kan Plecto prøve å gjenkoble den samme ansatte basert på deres e-post eller opprette en ny ansattprofil, noe som kan være nyttig i tilfelle du ved et uhell slår sammen to ansatte.
💡 Tips! Hvis du fjerner en tilkobling, kjør en manuell dataimport for å sikre at dataene dine er oppdaterte. Slik gjør du.
