Dashboard Auto-Begränsning
Vad är dashboard auto-begränsning?
Som standard är nya dashboards i Plecto synliga för alla i din organisation. Med dashboard auto-begränsning aktiverad, vänds detta: varje ny dashboard börjar som begränsad till dess skapare och organisationsadministratörer. Ingen annan kan se den förrän skaparen uttryckligen delar den.
Detta är användbart för organisationer som vill arbeta "privat som standard". Till exempel, för att hålla utkast dashboards dolda medan de byggs, eller för att följa interna datavisibilitetspolicys.
Obs: Dashboard auto-begränsning är inte aktiverad som standard. Om du vill använda det, kontakta oss på support@plecto.com eller kontakta din Customer Success Manager, så aktiverar vi det för din organisation.
Hur det fungerar
När auto-begränsning är aktiverad för din organisation:
-
Nya dashboards är automatiskt begränsade till skaparen och administratörer. Detta gäller även dashboards som skapats via API:et, om inte en tillgänglighetsinställning uttryckligen anges.
-
Befintliga dashboards behåller sina nuvarande åtkomstinställningar. Att aktivera funktionen ändrar inte vem som kan se dashboards du redan har.
-
Begränsa åtkomst-växeln i dashboardinställningarna ersätts av en Tillgänglig för-inställning med tre alternativ:
-
Alla: alla användare med inloggningsåtkomst kan se dashboarden.
-
Jag och administratörer: endast dashboardens skapare och organisationsadministratörer kan se den. Detta är standard för nya dashboards.
-
Jag, administratörer och specifika team: skaparen, administratörer och alla i de valda teamen (inklusive deras underteam) kan se den.
-
Hur man delar en begränsad dashboard:
-
Öppna dashboarden.
-
Klicka på Inställningar i toppmenyn.
-
Under Tillgänglig för, välj Alla, eller välj Jag, administratörer och specifika team och lägg till team i fältet Team med åtkomst.
-
Klicka på Spara i det nedre högra hörnet för att avsluta.
Obs:
-
Globala administratörer kan alltid se och redigera alla dashboards, oavsett begränsningar.
-
Dashboardens skapare behåller alltid åtkomst till sina egna begränsade dashboards.
-
Om du begränsar en föräldradashboard, är dess under-dashboardsverksamma av begränsningen. En under-dashboard med sina egna åtkomstinställningar åsidosätter förälderns begränsningar.