Plecto

Directory Synchronisatie

Wat is directory sync?

Directory synchronisatie is een functie waarmee je de volledige directory van je systeem in Plecto kunt importeren. In deze context is een directory een lijst die gegevens bevat over medewerkers en de teamstructuur in je systeem.

Je kunt directory sync gebruiken om automatisch medewerkers en teams van je systeem te importeren om ze in Plecto te synchroniseren en te onderhouden.

Beschikbare integraties. Deze functie is momenteel beschikbaar met Salesforce, Intercom en Enreach integraties.

Algemene directory sync instellingen

Er zijn meerdere instellingen die je kunt inschakelen bij het instellen van directory sync. Je kunt de instellingen vinden in Gegevensbronnen > Referenties.

Open de referenties van een integratie die directory sync ondersteunt, en je vindt de volgende instellingen:

  • Automatische synchronisatie: Voer de directory synchronisatie automatisch uit. Als ingeschakeld, zal Plecto de medewerkers en teams elke 24 uur synchroniseren. Als uitgeschakeld, kun je de synchronisatie nog steeds handmatig uitvoeren.

  • Synchroniseer teams: Synchroniseer teams tussen je externe systeem en Plecto.

  • Synchroniseer medewerkers: Synchroniseer de medewerkers van je externe systeem met medewerkers in Plecto.

  • Slechts gegevens synchroniseren voor geselecteerde teams: Synchroniseer medewerkers en gegevens voor specifieke teams. Als ingeschakeld, zal Plecto alleen de teams en hun medewerkers creëren die je in de directory hebt geselecteerd. Plecto zal alleen registraties importeren die eigendom zijn van de medewerkers van de geselecteerde teams. Als uitgeschakeld, zullen registraties voor alle medewerkers en teams worden geïmporteerd. Overweeg deze optie in te schakelen als je veel gegevens hebt en alleen een klein deel ervan wilt importeren.

Directory sync kan verschillende functionaliteiten hebben, afhankelijk van de integratie die je gebruikt. De functionaliteit hangt ook af van welke directory sync instellingen je inschakelt in elk van de integraties.

Directory sync met Salesforce

Gebruik directory sync om eenvoudig teams en teamleden tussen Salesforce en Plecto te synchroniseren.

Je kunt de directory sync gebruiken om minder gegevens te importeren, bijvoorbeeld door alleen een subset van teams uit Salesforce te importeren. In dat geval zal Plecto alleen gegevens van de geselecteerde teams en hun leden importeren.

  • Plecto voert directory sync met Salesforce één keer per dag uit. Je kunt altijd een handmatige synchronisatie uitvoeren in de directory sync instellingen.

  • Voor Synchroniseer medewerkers om goed te functioneren, moet het Salesforce-gebruikertype een Standaard Gebruiker zijn, en ze moeten een rol in Salesforce hebben die als een team in Plecto wordt gesynchroniseerd.

  • Slechts gegevens synchroniseren voor geselecteerde teams – Als ingeschakeld, zal Plecto alleen de registraties importeren die zijn gemaakt door Salesforce-gebruikers die ook als een team in Plecto zijn gesynchroniseerd. Als uitgeschakeld, zullen we alle gegevens importeren.

Directory sync met Intercom

Hier is specifieke informatie over directory sync voor Intercom:

  • Plecto voert directory sync met Intercom één keer per dag uit.

  • Synchroniseer teams: Als ingeschakeld, zal Plecto alle teams van Intercom importeren en creëren in Plecto. Als je een team in Intercom verwijdert, zal dit NIET een team in Plecto verwijderen, omdat dit je gegevens op dashboards die teams gebruiken zou kunnen wijzigen. In plaats daarvan, mits zowel "Synchroniseer teams" als "Synchroniseer medewerkers" zijn ingeschakeld, zal Plecto alle leden van het verwijderde team verwijderen.

  • Synchroniseer medewerkers: Als ingeschakeld, zal Plecto alle Intercom-beheerders in je Plecto-organisatie importeren, ongeacht of ze registraties in een gegevensbron hebben. Wees je ervan bewust dat deze actie veel medewerkers in Plecto kan creëren.

Synchroniseer teams + Synchroniseer medewerkers

Als beide opties zijn ingeschakeld, zullen je wijzigingen in Intercom automatisch in Plecto worden weerspiegeld:

  • Bijvoorbeeld, als een Intercom-beheerder lid is van twee teams in Intercom, zullen ze automatisch aan dezelfde twee teams in Plecto worden toegevoegd. Hetzelfde principe geldt wanneer iemand uit een team in Intercom wordt verwijderd – ze zullen ook uit het team in Plecto worden verwijderd.

  • Verwijdering en deactivatie: Als een medewerker in Intercom wordt verwijderd, zal Plecto hun profiel deactiveren en hen verwijderen uit alle teams die automatisch via Intercom zijn geïmporteerd. Plecto zal de medewerker opnieuw activeren als ze opnieuw worden geactiveerd/toegevoegd in Intercom. Plecto zal alleen de medewerkers deactiveren en reactiveren die door de integratie worden beheerd.

Als je automatische deactivatie & activatie wilt vermijden. Kies ervoor om het medewerkersprofiel handmatig in Plecto te beheren: Ga naar Instellingen > Medewerkers > Acties > Bewerken, en klik op Beheer deze medewerker handmatig.