Dela objekt i Plecto (BETA)
Hur fungerar delning?
Denna beta-funktion är tillgänglig för stora och företagskunder. För att delta, gå till faktureringssidan och välj Objektdelning BETA.
Dela objekt med anställda inom din organisation utan att ge dem full åtkomst till funktionen. Likt Google Drive, som tillåter delning av filer, låter Plecto dig dela individuella objekt.
Delning stöds för närvarande i följande funktioner:
-
Datakällor
-
Formler

Vem har åtkomst till vad?
Ägare
Med denna funktion introducerar vi konceptet objektägande. Det innebär att globala administratörer inte längre behöver hantera och övervaka allt; istället kan de göra någon till ägare av, säg, en datakälla, och den anställde kommer att ha full åtkomst till den specifika datakällan oavsett deras behörighetsprofil (Standard eller anpassad).
Ägaren kan sedan ta full kontroll över sitt objekt och bestämma vem som ska dela det med och vilken typ av åtkomst som ska ges.
Att lägga till en ägare av ett objekt är valfritt.
Som standard har alla globala administratörer åtkomst till allt.
Anställda
Ägare och globala administratörer kan dela objekt med vilken anställd som helst som har inloggningsåtkomst till Plecto. Åtkomsträttigheterna en anställd kan få beror på funktionen.
Till exempel, i formler kan de antingen få en vy eller vy & redigera-åtkomst, medan, i datakällor, alternativen är vy, redigera och exportera.

Hur man delar ett objekt
Delningsformuläret låter dig antingen göra någon till ägare, dela objektet med anställda, eller göra båda samtidigt.
För närvarande är det endast möjligt att dela formler och datakällor. Om du är en global administratör eller en ägare, här är vad du ska göra:
-
Öppna din lista över datakällor eller formler.
-
Klicka på Dela-knappen på höger sida av en datakälla eller formel.
-
(Valfritt) Välj en ägare. Denna anställde kommer att ha full åtkomst till objektet.
-
(Valfritt) Välj anställda eller team som du vill dela objektet med.
-
Välj vilken typ av åtkomst alla kommer att få. Kom ihåg – ägaren har full åtkomst till objektet, oavsett deras behörighetsprofil.
-
När du är redo, klicka på Spara & Dela.
Tips! Du kan alltid ändra individuell anställd åtkomst när du har sparat delningsinställningarna. Klicka på Dela-knappen till höger för att få en översikt eller ytterligare ändra åtkomsträttigheterna.
