Introduksjon til tillatelser
Hvordan fungerer det?
Tillatelser er en sikkerhetsfunksjon som lar administratorer kontrollere hvilken type tilgang folk har når de arbeider med Plecto.
Tillatelser lar administratorer begrense omfanget av informasjon ansatte kan se, samt hvilke aktiviteter de har lov til å utføre.
Tillatelser gis gjennom tillatelsesprofiler, og kun ansatte med full administrator tilgang til Plecto kan endre eller tildele andre ansatte til en tillatelsesprofil.
Administratorer kan se tillatelsesprofilene, opprette nye, og se listen over tildelte ansatte under Innstillinger > Tillatelser.
Tillatelsesprofiler
En tillatelsesprofil er et forhåndsdefinert sett med tillatelser som bestemmer omfanget av en ansatts tilgangsrettigheter for å arbeide med Plecto. Vi tilbyr to innebygde tillatelsesprofiler, Standard og Global Admin, og hvis abonnementet ditt tillater det, kan du opprette dine egne tilpassede profiler.
Innebygde profiler
Plecto har to innebygde profiler, Standard og Global Admin. Disse profilene kan ikke redigeres eller slettes.
-
Standard profil gir visningstilgang til ikke-restrikerte objekter. Det betyr at ansatte med denne profilen kan se alle objekter som ikke er begrenset til spesifikke team eller ansatte.
-
Global Admin profil gir full tilgang til alle funksjoner.
Standardprofil
Hver organisasjon i Plecto må ha en standard tillatelsesprofil. Å ha en standardprofil betyr at denne profilen automatisk vil bli tildelt alle nye ansatte med mindre annet er valgt.
I utgangspunktet utpeker Plecto Standard som standard tillatelsesprofil i organisasjonen din. Du har myndighet til å endre standard tillatelsesprofil kun hvis du har full administrator tilgang til Plecto.
-
For å endre standardprofilen, gå til Innstillinger > Tillatelser.
-
Bestem hvilken profil du vil gjøre til standard og klikk Handlinger > Sett som standard på høyre side.
Tilpassede tillatelsesprofiler. For å opprette tilpassede tillatelsesprofiler, må du være abonnert på Plectos Large eller Enterprise-plan og ha full administrator tilgang i organisasjonen din. Besøk vår prisside for å lære mer.


Liste over tillatelsesalternativer
Plecto tilbyr mange forskjellige tillatelsesalternativer som du kan velge mellom. Noen tillatelser er inkludert i andre.
For eksempel kan du ikke gi noen tillatelse til Slette alle dashbord uten automatisk å aktivere de andre tillatelsene som Opprette og redigere dashbord i menyen.
Hver funksjon har en liste over tillatelser som inkluderer korte tillatelsesbeskrivelser. Slik fungerer det:
-
Se ikke-restriktert: Tillatelser i denne kolonnen gir tilgang til å se alle objekter som ikke er begrenset til spesifikke team eller ansatte.
-
Se alle: Tillatelsesalternativene i denne kolonnen gir tilgang til å se alle objekter i Plecto, inkludert objekter med begrenset tilgang (tilgjengelig for spesifikke team eller ansatte).
-
Opprett & rediger: Denne kolonnen gir tilgang til å opprette og redigere alle objekter innen en funksjon.
-
Slett alle: Aktivering av alternativer i denne kolonnen gir tilgang til å opprette, redigere og slette alle objekter, inkludert objekter med begrenset tilgang. På noen funksjoner aktiverer det også "Se alle" tillatelsen.
-
Full: Gir full tilgang til en funksjon.
