Hoe je machtigingen beheert
Hoe machtigingen te beheren
Als je een Global Admin bent of volledige admin-toegang hebt tot alle functies, kun je de machtigingsprofielen van je medewerkers in Plecto toewijzen of wijzigen.
Je kunt je eigen machtigingsprofiel niet wijzigen, noch kun je het machtigingsprofiel dat aan jou is toegewezen bewerken.
Aangepaste machtigingsprofielen zijn beschikbaar op Large en Enterprise plannen. Bezoek onze Prijs pagina voor meer informatie.
Medewerkers toewijzen of opnieuw toewijzen aan een machtigingsprofiel
-
Ga naar Instellingen > Machtigingen en open een machtigingsprofiel.
-
Klik op het tabblad Toegewezen medewerkers.
-
Klik op de knop Medewerkers beheren. Een lijst met medewerkers verschijnt aan de rechterkant. Alleen medewerkers met inlogtoegang worden weergegeven.
-
Selecteer de medewerkers die je aan dit machtigingsprofiel wilt toewijzen en klik op Opslaan.
Je kunt nu alle medewerkers zien die je aan dit machtigingsprofiel hebt toegewezen. Houd er rekening mee dat je je eigen machtigingsprofiel niet kunt wijzigen. Daarom zie je de knop Acties niet in jouw rij.



Medewerkers uit een machtigingsprofiel verwijderen
Als je op de knop Medewerkers beheren klikt en op de lijst ziet dat sommige medewerkers al zijn geselecteerd, betekent dit dat ze al aan dit machtigingsprofiel zijn toegewezen.
Om medewerkers uit een machtigingsprofiel te verwijderen, deselecteer ze uit de lijst en klik op Opslaan.
-
De gedeselecteerde medewerkers worden uit dit machtigingsprofiel verwijderd en opnieuw toegewezen aan het standaard machtigingsprofiel van je organisatie. Om te zien welk profiel het standaardprofiel is, ga naar Instellingen > Machtigingen en zoek naar het label Standaard.
-
Om medewerkers uit het standaard machtigingsprofiel te verwijderen, moet je een ander machtigingsprofiel openen en je medewerkers eraan toewijzen.
Tegelijkertijd opnieuw toewijzen en verwijderen
Wanneer je een machtigingsprofiel opent, kun je nieuwe medewerkers toewijzen en momenteel toegewezen medewerkers met één actie verwijderen. Klik op de knop Medewerkers beheren en selecteer / deselecteer medewerkers uit de lijst.
Diegenen die zijn toegevoegd, worden opnieuw toegewezen aan het betreffende machtigingsprofiel; diegenen die zijn gedeselecteerd, worden toegewezen aan het standaard machtigingsprofiel van je organisatie.