Dashboard Auto-Beperking
Wat is dashboard auto-beperking?
Standaard zijn nieuwe dashboards in Plecto zichtbaar voor iedereen in jouw organisatie. Met dashboard auto-beperking ingeschakeld, is dit omgekeerd: elk nieuw dashboard begint beperkt tot de maker en organisatiebeheerders. Niemand anders kan het zien totdat de maker het expliciet deelt.
Dit is nuttig voor organisaties die "privé standaard" willen werken. Bijvoorbeeld, om conceptdashboards verborgen te houden terwijl ze worden gebouwd, of om te voldoen aan interne gegevenszichtbaarheidsbeleid.
Opmerking: Dashboard auto-beperking is standaard niet ingeschakeld. Als je het wilt gebruiken, neem dan contact met ons op via support@plecto.com of neem contact op met je Customer Success Manager, en wij zullen het voor jouw organisatie inschakelen.
Hoe het werkt
Zodra auto-beperking is ingeschakeld voor jouw organisatie:
-
Nieuwe dashboards zijn automatisch beperkt tot de maker en beheerders. Dit geldt ook voor dashboards die via de API zijn gemaakt, tenzij er expliciet een beschikbaarheidsinstelling is opgegeven.
-
Bestaande dashboards behouden hun huidige toegangsinstellingen. Het inschakelen van de functie verandert niet wie dashboards die je al hebt kan zien.
-
De Beperk toegang schakelaar in de dashboardinstellingen wordt vervangen door een Beschikbaar voor instelling met drie opties:
-
Iedereen: alle gebruikers met inlogtoegang kunnen het dashboard bekijken.
-
Ik en beheerders: alleen de maker van het dashboard en organisatiebeheerders kunnen het bekijken. Dit is de standaard voor nieuwe dashboards.
-
Ik, beheerders en specifieke teams: de maker, beheerders en iedereen in de geselecteerde teams (inclusief hun subteams) kunnen het bekijken.
-
Hoe een beperkt dashboard te delen:
-
Open het dashboard.
-
Klik op Instellingen in het bovenste menu.
-
Onder Beschikbaar voor, selecteer Iedereen, of selecteer Ik, beheerders en specifieke teams en voeg teams toe in het veld Teams met toegang.
-
Klik op Opslaan in de rechterbenedenhoek om te voltooien.
Opmerking:
-
Global Admins kunnen altijd alle dashboards bekijken en bewerken, ongeacht beperkingen.
-
De maker van het dashboard behoudt altijd toegang tot hun eigen beperkte dashboards.
-
Als je een ouderdashboard beperkt, erven de sub-dashboards de beperking. Een sub-dashboard met zijn eigen toegangsinstellingen overschrijft de beperkingen van het ouderdashboard.