Del objekter i Plecto (BETA)
Hvordan fungerer deling?
Denne beta-funksjonen er tilgjengelig for store og bedriftskunder. For å delta, gå til Fakturering-siden og velg Objektdeling BETA.
Del objekter med ansatte i din organisasjon uten å gi dem full tilgang til funksjonen. På samme måte som Google Drive, som tillater deling av filer, lar Plecto deg dele individuelle objekter.
Deling støttes for øyeblikket i følgende funksjoner:
-
Datakilder
-
Formler

Hvem har tilgang til hva?
Eier
Med denne funksjonen introduserer vi konseptet objekt-eierskap. Det betyr at globale administratorer ikke lenger må administrere og overvåke alt; i stedet kan de gjøre noen til eier av for eksempel en datakilde, og den ansatte vil ha full tilgang til den spesifikke datakilden uavhengig av deres tillatelsesprofil (Standard eller tilpasset).
Eieren kan deretter ta full kontroll over sitt objekt og bestemme hvem de vil dele det med og hvilken type tilgang som skal gis.
Å legge til en eier av et objekt er valgfritt.
Som standard har alle globale administratorer tilgang til alt.
Ansatte
Eiere og globale administratorer kan dele objekter med enhver ansatt som har innloggingstilgang til Plecto. Tilgangsrettighetene en ansatt kan få avhenger av funksjonen.
For eksempel, i formler, kan de enten få visning eller visning & redigering tilgang, mens alternativene i datakilder er visning, redigering, og eksport.

Hvordan dele et objekt
Delingsskjemaet lar deg enten gjøre noen til eier, dele objektet med ansatte, eller gjøre begge deler samtidig.
For øyeblikket er det kun mulig å dele formler og datakilder. Hvis du er en global administrator eller en eier, her er hva du skal gjøre:
-
Åpne listen over datakilder eller formler.
-
Klikk på Del-knappen på høyre side av en datakilde eller formel.
-
(Valgfritt) Velg en eier. Denne ansatte vil ha full tilgang til objektet.
-
(Valgfritt) Velg ansatte eller team du vil dele objektet med.
-
Velg hvilken type tilgang alle vil få. Husk – eieren har full tilgang til objektet, uavhengig av deres tillatelsesprofil.
-
Når du er klar, klikk Lagre & Del.
Tips! Du kan alltid endre individuell ansatt-tilgang når du har lagret delingsinnstillingene. Klikk på Del-knappen til høyre for å få en oversikt eller videre endre tilgangsrettighetene.
