Single Sign-On (SSO)
Wat is single sign-on?
Single sign-on of SSO is een authenticatiemethode waarmee je veilig kunt inloggen op verschillende apps en websites met dezelfde set inloggegevens. Het heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van het gebruik van een eenvoudig e-mailadres en wachtwoord.
Met SSO hoef je je inloggegevens niet te onthouden en in te voeren in elk systeem waarmee je werkt - je identiteitsprovider (zoals Azure, OneLogin of JumpCloud) doet dit voor je.
Hoe werkt SSO in Plecto?
Plecto's SSO kan worden gebruikt met verschillende identiteitsproviders. Hier is de belangrijkste informatie die je moet weten als je van plan bent SSO in je organisatie in te schakelen:
Algemene authenticatie-informatie
-
Als je SSO inschakelt, is deze authenticatiemethode van toepassing op alle medewerkers in je organisatie.
-
Je kunt meerdere organisaties hebben die allemaal dezelfde SSO-provider gebruiken.
-
Je kunt meerdere organisaties hebben waarbij de ene SSO gebruikt en de andere een e-mail- en wachtwoordlogin gebruikt. Als je medewerkers toegang hebben tot deze organisaties, moeten ze SSO gebruiken om in te loggen op een van hen (inclusief organisaties die SSO niet hebben ingeschakeld).
-
Je kunt meerdere organisaties hebben die elk verschillende SSO-providers gebruiken. In dat geval kunnen je medewerkers kiezen welke van de providers ze willen gebruiken om in te loggen.
Wachtwoorden en SSO
- Als je SSO in Plecto gebruikt, kun je je medewerkers een extra optie geven om in te loggen met hun e-mailadres en wachtwoord. Op deze manier kun je toegang verlenen aan mensen (gasten, bestuursleden of anderen) die deel uitmaken van je Plecto-organisatie maar niet deel uitmaken van je SSO-provider. Om deze optie toe te voegen, ga naar Instellingen > Medewerkers > Acties > Bewerken, schakel Toestaan inloggen met wachtwoord in en klik op Opslaan.
Door je aan te sluiten bij een organisatie die SSO gebruikt, geef je de volledige inlogcontrole van je Plecto-account aan de mensen die de SSO-service van je bedrijf beheren.
Toegang verwijderen
-
Het verwijderen van de toegang van medewerkers tot Plecto gebeurt aan de kant van de SSO-provider. Als deze wordt verwijderd, verliest de medewerker de toegang tot alle organisaties, zelfs diegene die geen SSO gebruiken.
-
De medewerker wordt niet gedeactiveerd in Plecto als hun SSO-toegang wordt verwijderd (Plecto beschouwt hen nog steeds als actief).
Identiteitsproviders
Je kunt verschillende identiteitsproviders gebruiken om SSO in Plecto in te stellen. We hebben helpartikelen voorbereid voor het instellen van SSO met de volgende identiteitsproviders:
Andere identiteitsproviders
Zoek naar meer hulp op de help-site van je identiteitsprovider. Hier zijn enkele artikelen die we hebben gevonden: