Deel Objecten in Plecto (BETA)
Hoe werkt delen?
Deze Bèta-functie is beschikbaar voor Large en Enterprise klanten. Om deel te nemen, ga naar de Facturering pagina en selecteer Object delen BETA.
Deel objecten met medewerkers binnen jouw organisatie zonder hen volledige toegang tot de functie te geven. Vergelijkbaar met Google Drive, dat het delen van bestanden mogelijk maakt, laat Plecto je individuele objecten delen.
Delen wordt momenteel ondersteund in de volgende functies:
-
Gegevensbronnen
-
Formules

Wie heeft toegang tot wat?
Eigenaar
Met deze functie introduceren we het concept van objecteigendom. Dit betekent dat Global Admins niet langer alles hoeven te beheren en toezicht te houden; in plaats daarvan kunnen ze iemand de eigenaar maken van bijvoorbeeld een gegevensbron, en die medewerker zal volledige toegang hebben tot de specifieke gegevensbron, ongeacht hun permissieprofiel (Standaard of aangepast).
De eigenaar kan vervolgens volledige controle over hun object uitoefenen en beslissen met wie ze het willen delen en welk soort toegang ze willen geven.
Een eigenaar aan een object toevoegen is optioneel.
Standaard hebben alle Global Admins toegang tot alles.
Medewerkers
Eigenaren en Global Admins kunnen objecten delen met elke medewerker die inlogtoegang tot Plecto heeft. De toegangsrechten die een medewerker kan krijgen, hangen af van de functie.
Bijvoorbeeld, in formules kunnen ze ofwel alleen bekijken of bekijken & bewerken toegang krijgen, terwijl de opties in gegevensbronnen bekijken, bewerken en exporteren zijn.

Hoe een object te delen
Het deelformulier stelt je in staat om iemand een eigenaar te maken, het object met medewerkers te delen, of beide tegelijk te doen.
Momenteel is het alleen mogelijk om formules en gegevensbronnen te delen. Als je een Global Admin of een Eigenaar bent, volg dan deze stappen:
-
Open je gegevensbron of formulelijst.
-
Klik op de Deel knop aan de rechterkant van een gegevensbron of formule.
-
(Optioneel) Selecteer een eigenaar. Deze medewerker zal volledige toegang tot het object hebben.
-
(Optioneel) Selecteer medewerkers of teams met wie je het object wilt delen.
-
Kies het soort toegang dat iedereen zal krijgen. Vergeet niet – de eigenaar heeft volledige toegang tot het object, ongeacht hun permissieprofiel.
-
Zodra je klaar bent, klik op Opslaan & Delen.
Tip! Je kunt altijd de toegang van individuele medewerkers aanpassen zodra je de deelinstellingen hebt opgeslagen. Klik op de Deel knop aan de rechterkant om een overzicht te krijgen of de toegangsrechten verder aan te passen.
