Stel een bewaartermijn in en verwijder oude gegevens automatisch
Hoe werkt het?
Plecto kan automatisch registraties uit je gegevensbronnen verwijderen na een bepaalde periode. Alles wat je hoeft te doen is een bewaartermijn voor gegevens te kiezen (hoe lang we je registraties in de gegevensbron bewaren).
-
Als je werkt met integratiegegevensbronnen, kun je de bewaartermijn voor gegevens zelf wijzigen.
-
Om de bewaartermijn op handmatige gegevensbronnen te wijzigen, moet je contact opnemen met ons ondersteuningsteam, en zij zullen het voor je wijzigen.
Wanneer verwijdert Plecto de registraties?
Het verwijderen van registraties maakt geen deel uit van de automatische gegevensimport op integratiegegevensbronnen. Het verwijderen van registraties in Plecto gebeurt alleen op zaterdagen om 10 uur CET.
Als de bewaartermijn is ingesteld op 3 maanden, zal Plecto de registraties op de eerste zaterdag na de 3 maanden verwijderen.
Bewaarperiode voor integraties
Volg de onderstaande stappen om de bewaartermijn voor gegevens op integratiegegevensbronnen te wijzigen:
-
Ga naar Gegevensbronnen en open de instellingen van je gegevensbron.
-
Schakel de lijst Bewaarperiode voor gegevens in en selecteer een tijdsperiode. Plecto zal automatisch alle registraties verwijderen die ouder zijn dan de geselecteerde periode.
-
Klik om te voltooien op Opslaan in de rechterbenedenhoek.
Voer een handmatige import uit om je gegevens te herstellen. Als je je gegevens wilt herstellen, voer dan een handmatige gegevensimport uit. Open de instellingen van de gegevensbron en klik op Importeer meer gegevens.
Bewaarperiode voor handmatige gegevensbronnen
Je kunt de bewaartermijn voor gegevens ook zien in de instellingen van handmatige gegevensbronnen. Echter, je moet contact opnemen met ons ondersteuningsteam als je deze wilt wijzigen.
Om de bewaartermijn voor gegevens te zien, ga naar Gegevensbronnen en open de instellingen van je handmatige gegevensbron. De standaard bewaartermijn is ingesteld op Zolang ik Plecto gebruik, wat betekent dat Plecto je registraties niet zal verwijderen zolang je een actieve abonnement hebt.
Onmogelijk om gegevens te herstellen. Als je verzoekt om de bewaartermijn voor gegevens op je handmatige gegevensbron te wijzigen, zal Plecto alle registraties permanent verwijderen zodra de bewaartermijn eindigt. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.